Pages

dinsdag 21 april 2015

DIY Creatief met schelpen


Schelpen geven mij een vakantiegevoel. En vakantiegevoel maakt mij gelukkig. Daarom zie je bij mij in huis ook heel erg veel schelpen terug. In vazen, potten, decoratie en op schilderijen. Ik vind het ook erg mooi bij ons interieur passen. Schelpen gecombineerd met witte meubels en met steigerhouten meubels geeft echt een beetje het beach / strand gevoel. Heerlijk!
Lees snel verder hoe ik deze fles met schelpen en het lijstje met schelpen heb gemaakt.



Flessen met schelpen


benodigdheden:

- lege flessen
- decoratiezand
- schelpen
- sisal touw (je kunt natuurlijk elk soort touw gebruiken)

In stappen uitgelegd:

Stap 1: Zorg dat de flessen goed schoon zijn. Ik heb ze in de vaatwasser gedaan en heel goed laten drogen.
Stap 2: Schud een laagje decoratiezand in de flessen
Stap 3: Zoek de wat kleinere schelpen uit welke door de flesopening heen passen. Leg een laagje schelpen op het decoratie zand.
Stap 4: Pak nu het touw, wikkel dit om de bovenkant van de fles heen en knoop het vast. Let goed op dat je aan beide uiteinden ongeveer 20 centimeter touw hebt hangen om zomenteen de schelpen aan te hangen.
Stap 5: Zoek schelpen uit waar een gaatje in zit. Hier kun je makkelijk het touw doorheen halen zonder een gaatje te moeten boren. Rijg om de beurt de schelpen aan het touw en maak achter elke schelp een knoopje zodat de schelp op zijn plek blijft zitten. Knip het touw af wanneer jij vindt dat er genoeg schelpen aan hangen.

Klaar zijn je flessen met schelpen!



Lijstje met schelpen


benodigdheden:

- 3D lijstje (zo'n lijstje met dikke rand)
- Leuke zin uitgeprint of zelf geschreven op papier
- schelpen

In stappen uitgelegd:

Stap 1: Haal het fotolijstje uit elkaar en haal de spullen die erin zitten er uit.
Stap 2: Knip je papier met tekst op maat
Stap 3: Leg het lijstje met de voorkant op de tafel neer met het glas er in. Strooi voorzichtig wat schelpjes erop. Let er op dat je kleine schelpen gebruikt, anders gaat je lijstje straks niet meer dicht. Ik heb speciale kleine schelpjes gebruikt die je in zakjes in de winkel kunt kopen.
Stap 4: Pak nu je papier met de achterkant van het lijstje, en maak deze vast zoals je dit normaal ook doet met een fotolijstje.
Stap 5: Schud wat op en neer tot jij vindt dat de schelpen mooi in je lijstje zitten. Klaar!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten