Pages

zaterdag 25 april 2015

Tips | Wat kun je gaan doen op Koningsdag?


Het is weer bijna zo ver, Kingsday! Oftewel, Koningsdag. Veel mensen gaan de deur uit om de gezelligheid op te zoeken. Maar er zijn ook genoeg mensen die lekker thuis blijven op deze drukke dag. Ook al valt de weersverwachting ontzettend tegen voor komende maandag, toch heb ik wat ideeën voor jullie om te gaan doen met Koningsdag.



De koninklijke familie spotten

Droom je ervan om de Koning en Koningin eens in het echt te zien? Dan moet je dit jaar in Dordrecht zijn. Hier gaat de koninklijke familie dit jaar heen om Koningsdag te vieren. Vanaf 11:00 start de Grande Parade wanneer de ze met de boot aan wal komen. Om 12:15 presenteren de ondernemers van Dordrecht hun producten aan de koninklijke familie. Wanneer dit is afgelopen is er een feestelijke afsluiting op het Statenplein. In een show met o.a. Nielson laat de jeugd aan het koningspaar zien wat de Dordse jeugd- en jongerencultuur te bieden heeft. Natuurlijk is er ook veel te feesten in de stad. Vanaf 14:30 is het Dancetour op de Spuiboulevard met onder andere Vato Gonzalez, Sidney Samson en de Partysquad. Genoeg te doen dus in Dordrecht!

Bezoek een vrijmarkt

Geen zin om te feesten, maar wel de gezellige sfeer te proeven? Toevallig nog op zoek naar wat goedkope spulletjes? Dan is een vrijmarkt bezoeken echt een aanrader! Hier verkopen mensen (vooral kinderen) hun spullen voor leuke prijzen. Ook wordt er overal muziek gemaakt en zijn er kraampjes met eten en drinken. Voorbeelden van vrijmarkten zijn;
- Amsterdam: Vondelpark, Amsterdam Zuid Beethovenstraat en de ROEST vrijmarkt
- Den Haag: Boekhorststraat Centrum, Noordeinde bij het Paleis en de Pietheinstraat
- Eindhoven: PSVlaan en winkelcentrum Woensel
- Utrecht: door het hele centrum verspreid
- Arnhem: op de Koningsmarkt
- Maastricht: Vrijthof en het stadspark

Ga zelf op een vrijmarkt staan

Het je zelf veel spullen thuis staan die je eigenlijk niet meer nodig hebt? Ga dan zelf gezellig op een vrijmarkt staan! Kijk even goed waar je wilt gaan staan, er zijn namelijk ook plaatsen die speciaal voor kinderen zijn. Nadeel is dat je er erg vroeg bij moet zijn om een plekje te bemachtigen. Voordeel is dat je er als het goed is een leuk zakcentje aan over houdt.

Ga feesten!

In elke stad worden gratis en festivals georganiseerd. Bij een aantal georganiseerde festivals moet je van te voren kaartjes kopen. Wij zijn bijvoorbeeld naar Eindhoven en Arnhem geweest afgelopen jaren. Gewoon de stad in en verschillende festivals en podia bezoeken. Erg gezellig!

Terrasje pikken

Wel de sfeer van Koningsdag meekrijgen maar geen zin om helemaal los te moeten gaan? Ga gezellig ergens op een terrasje zitten. Erg leuk om mensen te kijken. Sommige mensen kleden zich zo uitbundig op dit soort dagen dat je je hiermee een hele dag kunt vermaken.


Fietsen

Overal worden op deze dag fietstochten georganiseerd. Onderweg kom je dan gezellige terrasjes tegen of kleine podia. Maar er zijn ook fietsroutes waar je helemaal tot rust komt in de natuur. Vroeger gingen wij met Koninginnendag vaak zo'n fietstocht maken met mijn ouders. Dan kon je op de startplek je fiets helemaal versieren met slingers en ballonnen. Alleen dat was als kind al een feest!

Blijf thuis en kijk op TV

Ik kan me heel goed voorstellen dat je met de weersvoorspelling van maandag liever niet de deur uit gaat. Koop in de winkel oranje tompoezen, zet te tv aan en geniet van de sfeer. Lekker warm en droog en je kunt het koningspaar nog beter zien dan de mensen die daar allemaal naar toe zijn gekomen!

Geen Kingsday vieren!

Dat is natuurlijk ook een optie. Dat je helemaal geen koningsdag viert en er niets van wilt zien. Dan is voor jou de regen helemaal niet erg. Juist heerlijk een dagje filmmarathon houden onder een dekentje met een kopje thee.


En ik? Wat ga ik doen?

 Vorig jaar ben ik met vrienden naar Arnhem geweest. Lekker door de stad heen gewandeld en op een aantal terrasjes wat gedronken. 'S avonds hebben we uitgegeten in de stad en zijn we weer richting huis vertrokken. 
Dit jaar wil ik weer een keer echt feest vieren. We hebben kaartjes gekocht voor Supersized Kingsday wat gehouden word in Aquabest bij Eindhoven. Hier zijn 6 podia / area's waar verschillende muziekstijlen worden gedraaid. DJ's die er o.a zullen draaien zijn; Zatox, Frontliner, Paul Elstak, Mental Theo, Darkraver en Nosferatu. De hardere stijlen komen op dit festival allemaal aan bod! Ik heb er ontzettend veel zin in, ook al wordt het erg slecht weer. We gaan er een feestje van maken!


Wat ga jij doen op Koningsdag?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten